Recepty

Šalát z manga a avokáda s bielym filé z brucha tuniaka

S teplým počasím sú ľahké a osviežujúce jedlá nevyhnutnosťou, však? Ako napríklad tento tropický mangovo-avokádový šalát s bruškom bieleho tuniaka. Vynikajúce spojenie tropického ovocia a Biskajského zálivu.

Recept pochádza od Manuela, ktorý sa zúčastňuje našej špeciálnej šalátovej súťaže s návrhom, ktorý dokazuje, že z dobrých surovín sa dajú pripraviť chutné jedlá aj bez toho, aby ste strávili pol dňa v kuchyni.

Šalát s mangom a avokádom je kombinácia, ktorá sa stáva čoraz obľúbenejšou a možno to má svoj dôvod… Ak použijete aj najšťavnatejšiu a najchutnejšiu časť bieleho tuniaka, ventrescu (brucho tuniaka), táto kombinácia sa stane božská pochúťka. Ale radšej si to overte sami.

Ingrediencie

  • Bôčik bieleho tuniaka – jedna konzerva
  • Mango
  • Avokádo
  • Paradajka
  • Rukkola
  • Jahňací šalát
  • Špenátové klíčky
  • Jarná cibuľka
  • Olivový
  • Extra panenský olivový olej
  • Jablčný ocot
  • Malinový balzamikový krém
  • Pepper
  • Iba
  • Med
  • Sójová omáčka

Príprava

  1. Mango a avokádo nakrájame na kocky.
  2. Paradajky ošúpeme a časť z nich nakrájame na veľmi tenké plátky.
  3. “Timbale” zostavíme pomocou okrúhleho krúžku na cesto: najprv poukladáme kocky manga, rozdrvíme ich, potom avokádo, celý krúžok prikryjeme plátkami paradajok a uzavrieme ventrescou (plátkom tuniaka). Tento krok je možné vykonať vopred a v chladničke.
  4. Dresing pripravíte emulgovaním nasledujúcich ingrediencií: extra panenský olivový olej, jablčný ocot, malinový krém, sójová omáčka, med (voliteľné), korenie a soľ.
  5. Ak je krúžok stále na svojom mieste, polejte ho trochou dresingu.
  6. Zmiešajte ostatné ingrediencie (hlávkový šalát, špenát, ružičkový kel, rukolu, cibuľa, nakrájané paradajky a olivy) a pridajte zvyšný dresing.
  7. Šalát rozmiestnite okolo krúžku a krúžok odstráňte tesne pred podávaním, aby sa šalát nerozpadol.