S teplým počasím sú ľahké a osviežujúce jedlá nevyhnutnosťou, však? Ako napríklad tento tropický mangovo-avokádový šalát s bruškom bieleho tuniaka. Vynikajúce spojenie tropického ovocia a Biskajského zálivu.
Recept pochádza od Manuela, ktorý sa zúčastňuje našej špeciálnej šalátovej súťaže s návrhom, ktorý dokazuje, že z dobrých surovín sa dajú pripraviť chutné jedlá aj bez toho, aby ste strávili pol dňa v kuchyni.
Šalát s mangom a avokádom je kombinácia, ktorá sa stáva čoraz obľúbenejšou a možno to má svoj dôvod… Ak použijete aj najšťavnatejšiu a najchutnejšiu časť bieleho tuniaka, ventrescu (brucho tuniaka), táto kombinácia sa stane božská pochúťka. Ale radšej si to overte sami.
Ingrediencie
- Bôčik bieleho tuniaka – jedna konzerva
- Mango
- Avokádo
- Paradajka
- Rukkola
- Jahňací šalát
- Špenátové klíčky
- Jarná cibuľka
- Olivový
- Extra panenský olivový olej
- Jablčný ocot
- Malinový balzamikový krém
- Pepper
- Iba
- Med
- Sójová omáčka
Príprava
- Mango a avokádo nakrájame na kocky.
- Paradajky ošúpeme a časť z nich nakrájame na veľmi tenké plátky.
- “Timbale” zostavíme pomocou okrúhleho krúžku na cesto: najprv poukladáme kocky manga, rozdrvíme ich, potom avokádo, celý krúžok prikryjeme plátkami paradajok a uzavrieme ventrescou (plátkom tuniaka). Tento krok je možné vykonať vopred a v chladničke.
- Dresing pripravíte emulgovaním nasledujúcich ingrediencií: extra panenský olivový olej, jablčný ocot, malinový krém, sójová omáčka, med (voliteľné), korenie a soľ.
- Ak je krúžok stále na svojom mieste, polejte ho trochou dresingu.
- Zmiešajte ostatné ingrediencie (hlávkový šalát, špenát, ružičkový kel, rukolu, cibuľa, nakrájané paradajky a olivy) a pridajte zvyšný dresing.
- Šalát rozmiestnite okolo krúžku a krúžok odstráňte tesne pred podávaním, aby sa šalát nerozpadol.