Recepty

Šalát z bieleho tuniaka s nakladanými uhorkami a uhorkami

Do polovice týždňa sme sa dostali so šalátom bohatým na chute a farby; je to jedno z tých jedál, ktoré po vniknutí očami urobí nesmierne potešenie chuťovým pohárikom. Manuel svojim receptom ukazuje, že je skutočným umelcom chutí a že kuchár s rozmyslom stojí za dvoch, pretože mať pripravené určité prípravky môže byť veľkou pomocou.

Ingrediencie

  • Biely tuniak – 115 g
  • Gurmánsky šalátový mix
  • Paradajka
  • paprika
  • Zelené korenie
  • Mrkva
  • Uhorka – malá
  • Jarná cibuľka
  • sultánky
  • Ananás, prírodný
  • Capribogyó
  • Extra panenský olivový olej
  • Jablčný ocot
  • Iba
  • Pepper

Príprava

Nakladané uhorky a nakladaná zelenina:

  1. Ošúpanú a nadrobno nakrájanú uhorku vložíme do zmesi dvoch dielov jablčného octu, jedného dielu vody, bieleho korenia a lyžičky cukru. Necháme to tam pol hodiny.
  2. Nakladanú zeleninu je možné pripraviť vopred: nakrájajte papriku a mrkvu na prúžky julienne a marinujte uhorky podľa rovnakého receptu; keďže sme ich konzervovali niekoľko dní, zelenina bude dobre marinovať.

Podávanie:

  1. Spodok pomerne veľkého taniera prikryjeme uhorkou.
  2. Umiestnite servírovací krúžok do stredu a na vrch s hlávkovým šalátom, na kocky nakrájaným ananásom, sultánkami a cibuľovou cibuľkou.
  3. Na vrch položte jemne olúpanú paradajku.
  4. Na záver rozložte bieleho tuniaka, kapary a kapary na obruč.
  5. Keď je čas podávať, položte ho na miesto s krúžkom a nakoniec okolo neho položte kyslé uhorky. Odstráňte krúžok a podávajte.