Do polovice týždňa sme sa dostali so šalátom bohatým na chute a farby; je to jedno z tých jedál, ktoré po vniknutí očami urobí nesmierne potešenie chuťovým pohárikom. Manuel svojim receptom ukazuje, že je skutočným umelcom chutí a že kuchár s rozmyslom stojí za dvoch, pretože mať pripravené určité prípravky môže byť veľkou pomocou.
Ingrediencie
- Biely tuniak – 115 g
- Gurmánsky šalátový mix
- Paradajka
- paprika
- Zelené korenie
- Mrkva
- Uhorka – malá
- Jarná cibuľka
- sultánky
- Ananás, prírodný
- Capribogyó
- Extra panenský olivový olej
- Jablčný ocot
- Iba
- Pepper
Príprava
Nakladané uhorky a nakladaná zelenina:
- Ošúpanú a nadrobno nakrájanú uhorku vložíme do zmesi dvoch dielov jablčného octu, jedného dielu vody, bieleho korenia a lyžičky cukru. Necháme to tam pol hodiny.
- Nakladanú zeleninu je možné pripraviť vopred: nakrájajte papriku a mrkvu na prúžky julienne a marinujte uhorky podľa rovnakého receptu; keďže sme ich konzervovali niekoľko dní, zelenina bude dobre marinovať.
Podávanie:
- Spodok pomerne veľkého taniera prikryjeme uhorkou.
- Umiestnite servírovací krúžok do stredu a na vrch s hlávkovým šalátom, na kocky nakrájaným ananásom, sultánkami a cibuľovou cibuľkou.
- Na vrch položte jemne olúpanú paradajku.
- Na záver rozložte bieleho tuniaka, kapary a kapary na obruč.
- Keď je čas podávať, položte ho na miesto s krúžkom a nakoniec okolo neho položte kyslé uhorky. Odstráňte krúžok a podávajte.