Recepty

Pizza s brokolicou a bielym tuniakom

Viete si predstaviť, že by ste si vychutnali lahodnú pizzu bez múky, so všetkými vlastnosťami brokolice a bieleho tuniaka? Určite ste už počuli o karfiolových základoch na pizzu, ktoré sú navyše veľmi zdravé. Ana (@nutri_pine) teraz navrhuje menej známu, ale rovnako zdravú a lahodnú alternatívu s ďalšou krížovou zeleninou: základ na pizzu vyrobený z brokolice, ktorý pridáva vlastnosti a chuť tuniaka dlhoplutvého.

Ingrediencie

  • Brokolica – 300 g
  • vajcia z voľného chovu – 1
  • Biely tuniak v olivovom oleji – 1 plechovka
  • Prírodná paradajková omáčka – 150 g
  • Krémsajt
  • Huby
  • Cherry paradajky
  • Čierny cesnak
  • Bazalka
  • Oregano
  • Iba

Príprava

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  2. Medzitým rozdrvte brokolicu a nakrájajte ju v kuchynskom robote, kým nezískate zrnitú štruktúru podobnú ryži.
  3. Potom ho zmiešajte s konzervovaným bielym tuniakom a (vopred rozšľahaným) vajcom z voľného chovu. Pridajte štipku soli.
  4. Ďalej vymiesime základ na pizzu. Rozotrieme na papier na pečenie s hrúbkou pol cm a pečieme v rúre 20 minút.
  5. Keď je základ na pizzu upečený, vyberte ho z rúry a nalejte naň svoje obľúbené polevy. Ana’s pizza je založená napríklad na prírodných paradajkách, krémovom syre, šampiňónoch, čiernom cesnaku a cherry paradajkách.
  6. Nakoniec zapečieme v rúre ešte 10 minút a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť!