Viete si predstaviť, že by ste si vychutnali lahodnú pizzu bez múky, so všetkými vlastnosťami brokolice a bieleho tuniaka? Určite ste už počuli o karfiolových základoch na pizzu, ktoré sú navyše veľmi zdravé. Ana (@nutri_pine) teraz navrhuje menej známu, ale rovnako zdravú a lahodnú alternatívu s ďalšou krížovou zeleninou: základ na pizzu vyrobený z brokolice, ktorý pridáva vlastnosti a chuť tuniaka dlhoplutvého.
Ingrediencie
- Brokolica – 300 g
- vajcia z voľného chovu – 1
- Biely tuniak v olivovom oleji – 1 plechovka
- Prírodná paradajková omáčka – 150 g
- Krémsajt
- Huby
- Cherry paradajky
- Čierny cesnak
- Bazalka
- Oregano
- Iba
Príprava
- Predhrejte rúru na 200 stupňov.
- Medzitým rozdrvte brokolicu a nakrájajte ju v kuchynskom robote, kým nezískate zrnitú štruktúru podobnú ryži.
- Potom ho zmiešajte s konzervovaným bielym tuniakom a (vopred rozšľahaným) vajcom z voľného chovu. Pridajte štipku soli.
- Ďalej vymiesime základ na pizzu. Rozotrieme na papier na pečenie s hrúbkou pol cm a pečieme v rúre 20 minút.
- Keď je základ na pizzu upečený, vyberte ho z rúry a nalejte naň svoje obľúbené polevy. Ana’s pizza je založená napríklad na prírodných paradajkách, krémovom syre, šampiňónoch, čiernom cesnaku a cherry paradajkách.
- Nakoniec zapečieme v rúre ešte 10 minút a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť!